Yaşam

Erzurum’un damak çatlatan hazinesi: Coğrafi işaretli kadayıf dolması tarifi

Erzurum’a özgü ve Türkiye genelinde büyük ilgi gören Kadayıf dolması, MasterChef Türkiye’nin 9 Temmuz Salı akşamı düzenlenen duello etabında eleme tatlısı olarak öne çıktı. Coğrafi işaretli olan bu eşsiz lezzet, deneyen herkesin beğenisini kazanacak özel bir lezzete sahiptir.

MasterChef Türkiye’nin heyecan dolu duello aşamasında, yarışmacılar becerilerini sergilemek için özenle Kadayıf Dolması hazırlamaya çalıştılar. Bu tatlı, jüri üyeleri tarafından dikkatle takip edilerek değerlendirildi. Yarışmacılardan biri, verilen tarifi başarıyla uygulayarak ana kadroya katılmak için önemli bir adım attı.

Gelin birlikte yapımı oldukça basit olan ve lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan kadayıf dolması tarifini öğrenelim!

KADAYIF DOLMASI TARİFİ



Kadayıf Dolması Tarifi İçin Malzemeler:

  • 500 gram taze tel kadayıf
  • 200 gram ceviz içi
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Şerbet için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1/4 adet limon suyu

Kadayıf Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?



Adım 1

Kadayıf dolması yapmak için öncelikle işe şerbeti hazırlamakla başlayın. Küçük bir tencereye su ve şekeri koyup, kaynamaya bırakın. Şeker eriyince limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Şerbeti soğumaya bırakın.

Adım 2

Tel kadayıftan kalın bir tutam alıp tezgaha yayın. Ortasına ceviz içi koyarak kenarlarından başlayarak sıkıca rulo şeklinde sarın. Bu işlemi tüm kadayıf bitene kadar tekrar edin. Derin bir kasede yumurtaları ve sütü çırpın. Hazırladığınız kadayıf dolmalarını bu karışıma batırın ve fazla yumurtasını avucunuzla sıkarak akıtın.

Adım 3



Geniş bir tavaya sıvı yağı koyun ve iyice kızdırın. Yumurtaya buladığınız kadayıf dolmalarını ara sıra çevirerek tüm yüzeyleri güzelce kızartın. Kızaran kadayıf dolmalarını ocaktan alır almaz soğuk şerbete batırın. Her tarafının şerbete temas etmesini sağlayarak 2 dakika kadar bekletin.

Şerbetlenen kadayıf dolmalarını servis tabağına alın ve üzerini isteğe göre ceviz veya tarçın ile süsleyerek sıcak veya soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun!

İlginizi çekebilir;

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
Elmalı Escort
Piyalepaşa Escort
Piripaşa Escort
Yenişehir Escort
Kavaklı Escort
Acıbadem Escort
Fevzi Çakmak Escort
Çatalmeşe Escort
Eyüpsultan Escort
Alkent 2000 Escort
Emek Escort
Haznedar Escort
Küçükyalı Escort
Orta Escort
İstiklal Escort
Gümüşyaka Escort
5.levent Escort
Pirinççi Escort
Turgut Özal Escort
Yenidoğan Escort
Cennet Escort
Esenyurt Escort
Gültepe Escort
Adil Escort
Gültepe Escort
Beyciler Escort
Baklalı Escort
Karacaköy Escort
Arnavutköy Escort
Ortaköy Escort
Piri Reis Escort
Çakıl Escort
Gümüşpınar Escort
Binbirdirek Escort
Yamanevler Escort
Şile Escort
Kültür Escort
Cevizlik Escort
Bolluca Escort
Akpınar Escort
Başakşehir Escort
Dursunköy Escort
Akevler Escort
Ramazanoğlu Escort